Històries de l'Hort del Lledoner 2: Plantant

 

J Enciams 24 05 2015.jpg

Amb l'abril va arribar el moment de plantar, es van plantar tomaqueres de "Nas de Bruixa o pebroter" "Cor de Bou", "Rosa de l'Etern", "Poma Ple", "pometes" entre altres, i carbassoneres "MasPujols". També es va cobrir de palla els bancals per conservar la humitat.

Es van celebrar reunions per planificar plantades i responsabilitats i ens vam coordinar amb diferents persones i entitats vallesanes. Com a exemple la gent del GOT van planificar la construcció de caixes niu de mallarenga per als oms de l'hort. A veure si aquests ocells ens ajuden amb els insectes perjudicials!

 

Plantada tomaqueres 18 04 2015.jpg G Plantada carbassons.jpg

 

A primers de maig vam plantar el planter d’enciam "del Sucre" i "Escaroler",albergínia "Lila del Vallès" , pebrot "de Morro de Vedell" i "Esquena Verd". i llavor de blat de moro "del Queixal". Les tomaqueres pujaven  bé, calia treure sovint els "xupons" i demanaven les canyes com a tutors.

Les carbassoneres van patir una forta plaga de pulgó, els vam fer un tractament amb sabó potàssic diluït en aigua i les vam recuperar gairebé totes.

Al bancal de blat de moro vam començar a fer experiments,  inspirats en una tècnica sud-americana (Milpa) s’hi va afegir llavor de carabassa "del violí" i més endavant mongeta "Perona del Pep" amb la idea de que s’hi enfili.

I Plantada alberg i pebrots 9 05 2025 a.jpg I Plantada alberg i pebrots 9 05 2025 b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A final de maig véiem amb satisfacció que totes les plantes pujaven bé, es van preparar nous bancals, un per fer una segona milpa i l'altre per plantar plançons petits de tomàquets pometa i del prat entre altres, que ens van facilitar els nois de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida de Granollers). Uns altres bancal per a porros i mongeta tendra va quedar preparats,  vam posar canyes a les tomaqueres i va començar la batalla contra les herbes adventícies, una dura batalla de la que parlarem en el proper post.

A finals d'abril va destacar l'acte de "A les places!" un acte on diferents col·lectius de la ciutat que treballen al voltant de l'horta i la natura van fer tallers i van passar pel nostre hort. Es van fer caixes niu, un espantaocells i es van plantar alguns planters.

 

J Carabassa milpa 24 05 2015.jpg J Hort dia 24 05 2015 b.jpg J Carbassons 24 05 2015.jpg

 

Dijous, 20 Agost 2015 21:39