L’Ecocalçotada també serà musical. Cada any hem volgut que la música hi tingui una participació important, però aquest any el col·lectiu de músics que hi ha a Granollers encara serà més present. Per aquest motiu, al llarg de la jornada, mentre preparem els calçots i mentre els païm, podrem gaudir de dos propostes musicals locals i ben diferents: la Big Band Combo i Artistamínics.
Dilluns, 03 Març 2014 15:51 a Notícies
La Magrana Vallesana ha participat per tercer any consecutiu com a jurat en el concurs de truites de Carnaval. Aquesta truita quadrada de verdures i formatge ha guanyat el 3r premi: un cistell de productes de ecològics que coneixeu bé!!!  L'edició d'enguany també ens ha deixat un recull de receptes de truites. 
Dilluns, 03 Març 2014 15:40 a Notícies
Aquí trobareu el que ens ha deixat el primer tast de temporada de La Magrana: la presentació a Ràdio Granollers, la notícia a VOTV i el recull de receptes preparades per Pedro Blanco i Montse Palou. Que vagi de gust!!!     
Dilluns, 03 Març 2014 15:09 a Notícies
L'Espigall, empresa de producció hortícola amb varietats locals, us ofereix formació en horticultura a partir de 3 cursos impartits a l'Ametlla del Vallès. - Curs bàsic d'horticultura: nocions bàsiques per fer un hort domèstic (22 i 29 de març i 12 d'abril)- Curs avançat d'horticultura: fonaments tècnics que realitzar una explotació de caire comercial (19 i 26 de d'abril i 3 i 10 maig)- Curs d'horts urbans (25 i 31 de maig). 
Dimecres, 26 Febrer 2014 14:20 a Notícies
10 PASSES PER UN HORT URBÀ (8h). Curs adreçat a joves a partir de 16 anys amb l'objectiu de fer descobrir l'horticultura ecològica i oferir diferents maneres de crear espais adequats i productius. Inscripcions: fins el 28 de febrer de 2014. Interessats trucar al GRA: 93 842 66 84 (Oficina Jove del GRA)Dates: dimecres 5, 12 i 19 de març. Un quart dia de visita a un hort, que es decidirà. Horari: de 18.30 h a 20.30 hPreu: per a menors de 26 anys: 4,96 € / A partir de 26 anys: 5,76 €. A càrrec de Gisela Mir i Mark Biffen
Dimecres, 26 Febrer 2014 14:16 a Notícies
Quan és temps de menjar calçots, La Magrana Vallesana, associació de productors i consumidors ecològics, i L’Esquerda organitzem una EcoCalçotada. Aquest any celebrem el tercer aniversari d’una activitat que ja és un referent de temporada a Granollers i volem celebrar-ho ben a prop vostre. El proper dissabte 15 de març a partir de les 11 del matí a la Plaça de les Hortes us convidem a participar d’aquesta jornada que, de ben segur, trobareu interessant i deliciosa.
Dilluns, 17 Febrer 2014 20:00 a Notícies
La Magrana Vallesana presenta el proper dissabte 22 de febrer a les 12 del migdia el primer tast de productes locals de temporada. L'objectiu d'aquesta jornada, amb intenció de continuïtat, és reconéixer els aliments que al llarg de l'any trobem als camps de la nostra comarca i els beneficis del seu consum.    
Dijous, 13 Febrer 2014 14:33 a Notícies
Quina relació volem tenir amb la Terra? Com ho farem per viure amb un petroli escàs i car? Per què no ens anticipem a aquest moment i aprenem a viure d'una altra manera?
Diumenge, 26 Gener 2014 16:19 a Notícies
Receptes saboroses i amb productes energètics de temporada en el darrer taller de cuina.   
Diumenge, 26 Gener 2014 15:52 a Notícies
Recollim aquest article de l'Esther Vivas publicat a la web Ets el que menges. Menjar: ingerir aliments sòlids o semisòlids, segons la definició del Diccionari de la Llengua Catalana. Menjar, però, és molt més que empassar-se aliments. Menjar d’una manera sana i conscient implica preguntar-se d’on ve el que consumim, com s’ha elaborat, en quines condicions, perquè en paguem un determinat preu.
Dimarts, 21 Gener 2014 15:51 a Notícies
Què són les ciutats en Transició? Les ciutats en transició són un model de ciutat que intenta afrontar els principals reptes i buscar alternatives al món d'avui en el context de cada ciutat. És un model participatiu on els ciutatants treballen per crear la ciutat que volen: una ciutat resilient capaç de suportar les pertorbacions, una ciutat que redueix el seu consum energètic, una ciutat amb la mínima dependència dels productes fòssils, una ciutat que redueix les seves emissions, una ciutat autosuficient...
Dimarts, 14 Gener 2014 15:45 a Notícies