Capítol 3. Taronges verdes vora el mar

5 AdorFeia temps que teníem ganes de veure d'on surten els cítrics que ens porten la Sol i en Salvador de Biotarongina, de la comarca de la Safor, i vam acceptar la seva invitació a visitar-los. Ens va captivar l'amor d'en Salvador per l'ofici, pels tarongers i els llimoners...

I vam aprendre sobre l'empeltat d'arbres que donen diversos cítrics diferents gràcies als empelts que els fa amb gran coneixement de la tècnica i molta paciència.

Alhora que conreen diverses varietats de taronges, llimones i aranges, en els darrers anys estant fent proves amb cultius com la papaia, els litxis, els alvocats, les guaiabes i els mangos. Així que si les proves funcionen, d'aquí un temps podem tenir fruites tropicals de proximitat al nostre local.

6 GandiaLa visita als camps va ser en unes setmanes en què les taronges de la varietat "València" que estan a punt de collir conviuen en un mateix arbre amb les de la temporada que ve, que són unes petites boletes verdes vora el mar.

Els tarongers de les finques de la Sol i en Salvador, situades als municipis d'Ador i Gandia, gaudeixen d'un bon sol i un bon oratge alhora resguardades pels monts de La Safor al sud.

Ha sigut per nosaltres una coneixença molt positiva... i sapigueu que ens han convidat a tornar-hi amb més socis i sòcies!

 

 

 

 

 

 

Dissabte, 30 Maig 2015 14:55