Capítol 2. Terratrèmol alacantí.

3 Mercatremol

Fa més de 6 anys, uns alacantins van començar a fer l'hort ecològic Terratrèmol que posteriorment va donar lloc a la creació d'una associació com ara la nostra, amb clara voluntat de contribuir a la transformació social des del consum. Es diuen Mercatrèmol i ara són 180 socis.

Molt amablement ens van rebre en Luís i en Miguel, ens van ensenyar el seu local i ens van explicar com funcionen.
Vam trobar una gran semblança entre el que fan ells i el que fem nosaltres en referència a l'organització del treball, a la recepció i distribució del gènere, a la presa de decisions i a l'organització d'activitats.
4 BiotremolFa 2 anys, un grup es va escindir de Mercatrèmol i va crear Biotrèmol, una cooperativa amb 4 botigues a Sant Vicent del Raspeig (conurbació d'Alacant), Castalla, Yecla i Elx. També vam visitar la botiga d'Alacant on ens van rebre unes entusiastes sòcies activistes Elisa i Carmen. Ens va sorprendre el creixement exponencial que han tingut -són 900 socis- i que gràcies a tenir llogat el local d'un antic restaurant tenen cuina-obrador que de ben segur enriqueix la part social de l'entitat. També hi vam veure força diferències a nivell de finançament i de model d'organizació. Això sí, a tots ens uneix l'objectiu de promoure i universalitzar el consum ecològic i de proximitat.

 

 

 

 

 

Dissabte, 30 Maig 2015 14:51